Privacyvriendelijk webshop, geen cookietoestemming nodig

Wij vinden privacy belangrijk en gebruiken alleen functionele cookies. Externe diensten zijn privacyvriendelijk ingesteld volgens richtlijnen Autoriteit Persoonsgegevens (bijv. geen tracking bij statistieken).

VEILIG VERZENDEN

LAAGSTE PRIJSGARANTIE

VEILIG BETALEN

TELEFONISCH CONTACT

14 DAGEN RETOURRECHT


14-01-2021

Mollengaas aanleggen

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe het mollengaas het beste geplaatst kan worden.
Inmiddels hebben we al ruim 10 jaar ervaring met de verkoop van mollengaas (of mollennetten zoals onze Belgische buren het noemen).
Wij kunnen u vertellen dat een mol aan 5 cm aarde voldoende heeft om een gang te maken. Wanneer u het mollengaas 5 of 10 cm diep legt, dan heeft u grote kans dat de mol tussen het gaas en het gazon gaat zitten. Dat is zonde van alle inspanningen en het geld. Daarom zeggen wij dat het mollengaas direct onder de graszoden gelegd dient te worden of, in het geval van inzaaien, afgewerkt dient te worden met 2 cm aarde bovenop het gaas. U behaalt op deze wijzen het beste resultaat. Het gras vergroeit met het gaas en de mol kan onmogelijk hopen maken. Op onze productpagina’s kunt u video’s vinden over zowel mollengaas in combinatie met graszoden als mollengaas in combinatie met inzaaien.

Ook krijgen wij regelmatig de vraag of het zin heeft om het gaas verticaal aan de zijkanten van het perceel in te graven.
U kunt ervoor kiezen het gaas aan de zijkanten om te plooien. U zorgt er dan voor dat de mol helemaal niet meer onder uw gazon kan.
U kunt er ook voor kiezen het gaas alleen verticaal te plaatsen. Het beste is dit dan minimaal 75 cm diep te doen.
Verreweg de meeste klanten van ons plaatsen het mollengaas alleen horizontaal. Als er een mol aan de zijkant van uw perceel zit dan zult u zien dat deze niet meer dan een meter onder uw gazon komt. De mol moet dan een heel eind slepen met de aarde en dat vindt hij teveel werk.

Maarten Schreuder
Pakket informatie:

*Verzending €4,95 - Boven de €40,- gratis verzending.